

Presents the 33rd Annual
INDUSTRIAL WASTE SEMINAR
&
SWOWEA Section Meeting

Thursday, January 26, 2023

Manor House 7440 Mason Montgomery Road Mason, Ohio 45040

CONTACT HOURS

Contact Hours have been approved for 5.5 hours for Technical Sessions.

EXHIBITORS

The Seminar will include an Exhibitor area displaying various products, equipment and services related to plant operations and maintenance.

SEMINAR REGISTRATION INFORMATION

Early Attendee Registration (no later than 1/13/23) - \$75 Late Attendee Registration/Walk In (after 1/13/23)- \$85

Early Exhibitor Registration (no later than 1/13/23) - \$300 Late Exhibitor Registration (after 1/13/23) - \$400

Sponsorship - \$150 (Your name and logo will be prominently displaced)

https://www.viethconsulting.com/members/evr/reg_event.php?evid=34930549&orgcode=OWEA

Registrations accepted online through 1/25/23. Walk-ins are welcome the day of event. Pay at the door by cash or check; make checks payable to "SWOWEA".

Evening Mixer: Join us at a local brewery (TBD) for Refreshments and Snacks

Just Minutes from Manor House!

AGENDA		
7:30 AM – 12:00 PM	Registration	Lobby
7:30 – 9:00 AM	Continental Breakfast	Exhibitors Area (Magnolia Room)
Morning – Augusta Room		
8:25 – 8:30 AM	Opening Remarks – Jeff Frechtling, Co-Chair	
8:30 – 9:15 AM	Ohio EPA Division of Surface Water Update Tyler Bowman and Kristen Diesburg, Ohio EPA (OEPA-###-## – 0.75 hr)	
9:15 – 10:15 AM	Preserving Concrete Structures Peter Mahlock, Odle, Inc. (OEPA-###-## – 1.0 hr)	
10:15 – 10:45 AM	Morning Break with Refreshments	(Exhibitors Area – Magnolia Room)
10:45 – 11:30 AM	PFAS Issues for POTWs Bruce Smith, Dan Murray, and Brian Crone, USEPA (OEPA-###-## – 0.75 hr)	
11:30 AM – 12:15 PM	Modern Wastewater Treatment Conce Produced Waste Streams Dan Loy, Headworks (OEPA-###-## – 0.75 hr)	pts for Food, Beverage, and Other Industrial
12:15 – 1:15 p.m.	Lunch and SWOWEA Section Meeting Justin Bahar - SWOWEA President	g (Magnolia Room)
1:15 – 1:30 PM	Karl G. Voelkel Industry Award <i>TBD</i>	
Afternoon – Augusta Room		
1:30 – 2:00 PM	Kao USA: Waste Water Improvements Mike Cochran, Kao USA Inc. (OEPA-###-## – 0.5 hr)	s and ESG Program
2:00 – 2:45 PM	Using Biological Activity to Monitor (Toxicity Events in Real-Time Jon Grant, Sentry (OEPA-###-## – 0.75 hr)	Changing Wastewater Characteristics and
2:45 – 3:15 PM	Afternoon Break with Refreshments	(Exhibit Area – Magnolia Room)
3:15 – 4:15 PM	Creating a Fats, Oils, & Grease Program from Scratch Sam Mcleod, BMP Compliance Group (OEPA-###-## – 1.0 hr)	
4:15 – 4:20 PM	Closing Remarks – Barb Swafford, Co-Chair	
Evening Mixer:	Join us at a local brewery (TBD)	